Kvas - Lesaffre Slovenija
17998
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17998,page-child,parent-pageid-45,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Kvas

IME IZDELKA DOZIRANJE GLEDE NA MOKO (%) PAKIRANJE [Kg] ROK UPORABE (dnevi) KLJUČNA LASTNOST
FALA 500g 2-8 0,5 30 SVEŽI
FALA INDUSTRIE 2-8 2X5 29 SVEŽI
DI-GO 500g 2-8 0,5 35 SVEŽI
SUHI KVAS DI-GO 500g 0,7-3 0,5 2 LETI INSTANT SUHI
KASTALIA 1:1 2-8 22 26 TEKOČI
ZAMRZNJENI KVAS LHIS 0,8-3,2 14 2 LETI ZAMRZNJENI
SUHI KVAS ZA MEŠANICE 0,7-3 10 2 LETI SUHI ZA MEŠANICE
SVEŽI KVAS ZA SLADKA TESTA 2-8 25 25 ZA SLADKA TESTA

SVEŽI PEKOVSKI KVAS FALA 500 G

Fala je premium blagovna znamka svežega stisnjenega pekovskega kvasa iz živih kvasovk selekcionirane kulture vrste kvasov Saccharomyces cerevisiae. Primeren je za izdelavo vseh vrst kruha, pekovskega peciva in kvašenih slaščičarskih izdelkov. Njegova značilnost je svetlejša, skoraj bela barva in drobljiva konsistenca ter enakomerna fermentacijska aktivnost med postopkom vzhajanja.

Sestavine
Žive celice kvasovk Saccharomyces cerevisiae

Doziranje
2-8% glede na moko

Pakiranje
Primarna embalaža: 500 g kocka v kraft papirju
Sekundarna embalaža: 5 x 500 g v foliji
Transportna embalaža: 20 x 500 g v kartonasti škatli (z EAN kodo izdelka)
Paleta: 90 X 10 kg = 900 kg

Rok uporabe
39 dni od dneva dobave iz tovarne

FALA INDUSTRIJSKI KVAS

Fala industrijski kvas je premium izdelek svežega stisnjenega pekovskega kvasa iz živih kvasovk selekcionirane kulture vrste kvasov Saccharomyces cerevisiae. Pakiranje je prilagojeno industrijskim uporabnikom, primeren pa je za izdelavo vseh vrst kruha, pekovskega peciva in kvašenih slaščičarskih izdelkov. Njegova značilnost je enakomerna fermentacijska aktivnost med postopkom vzhajanja.

Sestavine
Žive celice kvasovk Saccharomyces cerevisiae

Doziranje
2-8% glede na moko

Pakiranje
Primarna embalaža: 1×5 kg blok (bela OPP folija)
Transportna embalaža: 2×5 kg (v kartonski škatli)
Paleta: 90 X 10 kg = 900 kg

Rok uporabe
29 dni od dneva dobave iz tovarne

SVEŽI PEKOVSKI KVAS DI-GO 500G

Di-Go je sveže stisnjen pekovski kvas iz živih kvasovk selekcionirane kulture vrste kvasov Saccharomyces cerevisiae. Primeren je za izdelavo vseh vrst kruha, pekovskega peciva in kvašenih slaščičarskih izdelkov. Di-Go sveži kvas je značilne krem-rjave barve in se ne drobi ob prelomu.

Sestavine
Žive celice kvasovk Saccharomyces cerevisiae

Doziranje
2-8% glede na moko

Pakiranje
Primarna embalaža: 500 g kocka v kraft papirju
Sekundarna embalaža: 5 x 500 g v foliji
Transportna embalaža: 20 x 500 g v kartonasti škatli (z EAN kodo izdelka)
Paleta: 72 X 10 kg = 720 kg

Rok uporabe
35 dni

SUHI KVAS DI-GO 500G

Suhi kvas za peko kvašenih izdelkov je v obliki drobnih granul, ki se enostavno dodajo neposredno v zames. Kvas je instanten in ga zato ni potrebno raztopiti v vodi ali drugi tekočini za zames.

Sestavine
Žive celice kvasovk Saccharomyces cerevisiae, emulgator E491

Doziranje
0,7-3% glede na moko

Pakiranje
20 x 500g vakuumska vrečka v kartonasti škatli

Rok uporabe
2 leti

TEKOČI KVAS KASTALIA 1:1

Kastalia 1:1 omogoča peku izboljšanje proizvodnega procesa in tako še bolj preprosto pripravo kruha na varen in učinkovit način. Kastalia 1:1 je koncept, ki ga sestavljata hladilno-točilni aparat za tekoči kvas in tekoči kvas v inovativni nepovratni embalaži. Ta omogoča kvasovkam dihanje v času skladiščenja, pri uporabi pa se izognemo vsakemu neposrednemu stiku s kvasom, kar dodatno vpliva na neoporečnost kvašenih izdelkov.
Z uporabo tekočega kvasa Kastalia 1:1 vam ni treba spremeniti obstoječih navad, receptov in dozacije; količina tekočega kvasa je popolnoma enaka količini stisnjenega kvasa. Primeren je za vse tipe peke.

Sestavine
Žive celice kvasovk Saccharomyces cerevisiae, stabilizator: Xantan E415

Doziranje
2-8% glede na moko

Pakiranje
Kvas je v tekoči obliki , pakiran v 22 kg BIB (bag in box) “vreča v kartonu”

Rok uporabe
26 dni

ZAMRZNJENI KVAS LHIS

Zamrznjeni kvas LHIS je suh pekovski kvas, ki so ga znanstveniki Skupine Lesaffre posebej razvili za uporabo pri peki zamrznjenih pekovskih izdelkov.
Izredno dobro se izkaže pri linijski izdelavi pekovskega peciva, saj je začetek fermentacije testa poznejši za približno 40 minut.

Sestavine
Žive celice kvasovk Saccharomyces cerevisiae > 99,3%, emulgator: E491 < 0,7%

Doziranje
1 kg zamrznjenega kvasa ustreza 2,5 kg svežega kvasa

Pakiranje
Vrečka 3,5 kg in 4 x 3,5 kg v kartonu (14 kg)

Rok uporabe
Najmanj 24 mesecev

SUHI KVAS ZA MEŠANICE

Namenski suhi kvas za proizvodnjo pred-pripravljenih mešanic za pripravo kruha. Suhi kvas za mešanice je edinstven izdelek; proizveden je po posebnem postopku, ki vpliva na njegovo neobčutljivost na vlago moke iz mešanice. Ni občutljiv na vlago moke iz mešanice za pripravo kruha.

Sestavine
Žive celice kvasovk Saccharomyces cerevisiae, emulgator E491

Doziranje
0,7-3% glede na moko

Pakiranje
1 x 10 kg vakuumska vrečka v kartonasti škatli

Rok uporabe
2 leti

SVEŽI KVAS ZA SLADKA TESTA

Kvas za sladka testa, imenovan tudi osmotolerantni kvas, je neobčutljiv na osmotski pritisk, ki se pojavi na celico kvasa v testih z 10 % oziroma več sladkorja glede na moko.
S pomočjo tega kvasa lahko uporabimo običajno količino kvasa za pričakovani čas fermentacije (pri običajni kakovosti kvasa moramo bistveno povečati količino dodanega kvasa; tudi do 40% kvasa več). Kvas za sladka testa je v obliki lusk oz. granul.

Sestavine
Žive celice kvasovk Saccharomyces cerevisiae

Doziranje
2-8% glede na moko

Pakiranje
25 kg v PE vreči

Rok uporabe
25 dni od dneva dobave iz tovarne