O podjetju - Lesaffre Slovenija
17768
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17768,page-child,parent-pageid-17798,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

O podjetju

Lesaffre: ključni globalni strokovnjak na področju kvasovk in fermentacije

Skupina Lesaffre je vodilni globalni strokovnjak na področju fermentacije in kvasovk, ki načrtuje, proizvaja in trži inovativne rešitve za pekarstvo, izboljšanje okusa prehrane, medicino in farmacijo ter industrijsko biotehnologijo. Izjemen potencial mikroorganizmov (kvasovk, bakterij in drugih), ki jih proizvaja in trži Lesaffre, tako predstavlja dragoceno orodje za odzivanje na velike izzive 21. stoletja na področju prehrane, zdravja, okolja in energije. Iz družinskega podjetja, ustanovljenega v severni Franciji leta 1853, je Lesaffre zrasel v mednarodno in multikulturno družbo, ki je zavezana k samozavestnemu poslovanju s ciljem, da bi bolje nahranili in zaščitili naš planet. Ob tesnem sodelovanju s svojimi strankami in partnerji Lesaffre zaposluje 10.500 ljudi v približno 80 podružnicah po več kot 50 državah na vseh kontinentih sveta. Lesaffre dosega promet v višini več kot 1,8 milijarde evrov letno, vključno z več kot 40% prometom na razvijajočih se trgih.

Lesaffre je tako danes mednarodna skupina z velikim svetovnim ugledom, ki iz dneva v dan nenehno vlaga v potencial svojih zaposlenih in inovativne tehnologije za iskanje novih rešitev za potrebe svojih strank. Vse to s ciljem, da lahko s skupnimi močmi bolje nahranimo in zaščitimo naš planet.

Družba Bonopan je bila kot hčerinska družba Skupine Lesaffre v Sloveniji ustanovljena leta 2001. Z velikim veseljem in ponosom je aprila 2019 slovensko podružnično podjetje uresničilo dolgo pričakovano preimenovanje v Lesaffre Slovenija d.o.o., s čimer sedaj tudi z imenom izkazujemo pripadnost Skupini Lesaffre. Uresničevanje poslovnih načrtov, rast in ohranjanje visokih tržnih deležev v posameznih segmentih je zahtevalo tudi dodatno zaposlovanje; družba trenutno zaposluje 10 sodelavcev, ki skrbimo za distribucijo in trženje kvasa in ostalih visokokakovostnih rešitev za pekarstvo ter prenos svetovnega znanja s področja pekarstva na slovenski trg. Izredno ponosni smo, da v svoji dejavnosti dosegamo visok tržni delež ne le v Sloveniji, pač pa v svetovnem merilu. Obrtne pekarne, pekarsko industrijo in trgovine oskrbujemo s fermenti (kvas, kislo testo) in sestavinami za pripravo kruha (izboljševalci, mešanice), ki zadovoljijo vsako potrebo in spodbujajo ustvarjalnost. Globalna ponudba, prilagojena vsem vrstam proizvodnega procesa (direktna, zamrznjena, polpečena), zagotavlja rešitve za različne tržne potrebe in zahteve kupcev.