Lesaffre: ključni globalni strokovnjak na področju kvasovk in fermentacije
Skupina Lesaffre je že 170 let vodilni globalni strokovnjak na področju fermentacije in kvasovk, ki načrtuje, proizvaja in trži inovativne rešitve za pekarstvo, izboljšanje okusa prehrane, medicino in farmacijo ter industrijsko biotehnologijo. Iz družinskega podjetja, ustanovljenega v severni Franciji leta 1853, je Lesaffre zrasel v mednarodno in multikulturno družbo z velikim svetovnim ugledom, ki je zavezana k samozavestnemu poslovanju in iz dneva v dan nenehno vlaga v potencial svojih zaposlenih ter inovativne tehnologije za iskanje novih rešitev za potrebe svojih strank. Skupina Lesaffre zaposluje več kot 11000 ljudi 96 nacionalnosti na vseh kontinentih sveta in dosega promet v višini več kot 2,7 milijarde evrov letno, vključno z več kot 40% prometom na razvijajočih se trgih.
Na podlagi teh izkušenj in raznolikosti sodelujemo s strankami, partnerji in raziskovalci, da bi našli vedno ustreznejše odgovore na potrebe po hrani, zdravju, skladnosti z naravo in spoštovanju našega okolja. Tako vsak dan raziskujemo in razkrivamo neskončen potencial mikroorganizmov, ki skrivajo v sebi dragoceno orodje za odzivanje na največje izzive 21. stoletja. V letu 2050 zdravo nahraniti 9 milijard ljudi s čim večjim izkoriščanjem virov našega planeta je glavno vprašanje brez primere. Verjamemo, da je fermentacija eden najbolj obetavnih odgovorov na ta izziv.
Družba Bonopan je bila kot hčerinska družba Skupine Lesaffre v Sloveniji ustanovljena leta 2001. Z velikim veseljem in ponosom je aprila 2019 slovensko podružnično podjetje uresničilo dolgo pričakovano preimenovanje v Lesaffre Slovenija d.o.o., s čimer sedaj tudi z imenom izkazujemo pripadnost Skupini Lesaffre. Uresničevanje poslovnih načrtov, rast in ohranjanje visokih tržnih deležev v posameznih segmentih je zahtevalo tudi dodatno zaposlovanje; družba trenutno zaposluje 10 sodelavcev, ki skrbimo za distribucijo in trženje kvasa in ostalih visokokakovostnih rešitev za pekarstvo ter prenos svetovnega znanja s področja pekarstva na slovenski trg. Izredno ponosni smo, da v svoji dejavnosti dosegamo visok tržni delež ne le v Sloveniji, pač pa v svetovnem merilu. Obrtne pekarne, pekarsko industrijo in trgovine oskrbujemo s fermenti (kvas, kislo testo) in sestavinami za pripravo kruha (izboljševalci, mešanice), ki zadovoljijo vsako potrebo in spodbujajo ustvarjalnost. Globalna ponudba, prilagojena vsem vrstam proizvodnega procesa (direktna, zamrznjena, polpečena), zagotavlja rešitve za različne tržne potrebe in zahteve kupcev.
S KUPNIMI MOČMI HRANIMO IN VARUJEMO NAŠ PLANET.