Družbena odgovornost - Lesaffre Slovenija
52
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-52,page-child,parent-pageid-17798,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Družbena odgovornost

LESAFFRE SI PRIZADEVA ZA BOLJ ZDRAVO IN TRAJNEJŠO PRIHODNOST

Lesaffre si že 165 let prizadeva za ustvarjanje gospodarske vrednosti na način, ki koristi tudi naši družbi in okolju. Različne dejavnosti imajo enak cilj: bolje nahraniti in zaščititi planet.
Lesaffre se s svojimi deležniki zaveda izzivov družbene in okolijske odgovornosti ter podpira inovacije in trajnostno rast.

OKOLJE
Inovacije, vrednote, predanost
• Razvoj Ecoffecta, 100-odstotno naravnega biostimulanta iz kompostnega čaja, ki je dobro poznan v ekološkem kmetijstvu.
• Skupina uporablja bioplin in kotle na biomaso.
• 15 % izdatkov za proizvodnjo je namenjenih skrbi za okolje (ravnanje z odpadki, uporaba stranskih proizvodov, ukrepi za varčevanje z vodo in energijo, predelava odpadkov, …).

DRUŽBA
Podpora, prispevanje, zagotavljanje
• Usposabljanje na področju tehnik priprave kruha za ljudi iz prikrajšanih okolij na Kitajskem in
v Indoneziji.
• Program mentorstva za sirote v Zimbabveju.
• Podpora zaposlenim pri mednarodni mobilnosti.

GOSPODARSTVO
Delitve, izboljšave
• Partnerstvo, ki temelji na ustvarjanju skupne vrednosti prek platform z več zainteresiranimi stranmi, kakršni sta Protein France in Digest Science.
• Podeljevanje nagrad za družbeno odgovornost podjetij na vsaki dve leti: od leta 2014 je bilo razvitih več kot 50 dobrih praks.

Tudi v podjetju Lesaffre Slovenija se v duhu trajnostnega razvoja Skupine Lesaffre zavzemamo za družbeno odgovorno poslovanje, veliko sredstev pa namenjamo spodbujanju predvsem mladih nadobudnih učencev pri doseganju svojih poklicnih ciljev v pekarstvu oziroma slaščičarstvu ter njihovi vključitvi v trg dela. Aktivno sodelujemo s srednjimi šolami in fakultetami na področju izobraževanja in so-mentorstva diplomskih nalog na področju pekovske industrije. V obliki dodatnega šolanja članov komisij in s skrbjo za promocijo pekovskega poklica, ki je trenutno v velikem upadu, sodelujemo tudi z Gospodarsko zbornico Slovenije.
S številnimi programi pa si prizadevamo ohranjati in promovirati slovensko tradicijo peke, prenos izročila in vrednot na nove generacije, med drugim tudi z vključevanjem šibkejših družbenih skupin v programe pridobivanje pekovskih veščin. Nekajkrat letno skušamo z donacijo kruha in potic vsaj malo pomagati tudi najšibkejšim, ki si tega vsakodnevno ne morejo privoščiti.