Kislo testo Fala - Lesaffre Slovenija
18405
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18405,page-child,parent-pageid-17796,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Kislo testo Fala

KISLO TESTO FALA

Naravno pšenično durum kislo testo Fala se ponaša s pomembnimi lastnostmi in želenimi prednostmi doma narejenega kislega testa: kruh in pecivo z dodatkom kislega testa odlikuje bogata aroma in okus, izrazitejša barva skorje in podaljšana svežina. Njegova uporaba je veliko bolj enostavna – le zamešamo ga v običajno kvašeno testo. Da bi olajšali uporabo in vas razbremenili pri rokovanju s kratkim rokom uporabe, smo sveže kislo testo ustrezno tehnološko obdelali in ga spremenili v suhega. Kislo testo je tako neaktivno, zato vpliva na aromo, okus, intenzivnost barve skorje, svežino, trajnost in prehransko vrednost pečenega kruha, nima pa vpliva na vzhajanje testa. Zato priporočamo uporabo Fala kvasa (1 kocka Fala kvasa pri 1 kg moke).

Sestavine
Neaktivno pšenično durum kislo testo

Doziranje
Vsebina vrečke (30 g) zadošča za testo iz 1 kg moke. V kolikor želite pripraviti kruh bolj intenzivne arome in okusa, lahko vsebino uporabite za manjšo količino moke (tudi do 0,5 kg) – in obratno.

Pakiranje
Na voljo je 30 g vrečki.

Rok uporabe
1 leto

 

Več o kislem testu Fala in recepti na:

https://kruhinpotica.com/kislo-testo-fala/