IME IZDELKA
|
DOZIRANJE GLEDE NA MOKO (%)
|
PAKIRANJE (KG)
|
STARTER
|
AKTIVNO KISLO TESTO
|
NEAKTIVNO KISLO TESTO
|
PŠENIČNO KISLO TESTO
|
RŽENO KISLO TESTO
|
DURUM KISLO TESTO
|
PIRINO KISLO TESTO
|
PRAH
|
TEKOČINA
|
PASTA
|
BIO CERTIFIKAT
|
BREZ ADITIVOV
|
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
LIVENDO™ LV1 | 0,4-0,6 | 0,1 | ||||||||||||
LIVENDO™ LV4 | 0,4-0,6 | 0,1 | ||||||||||||
LIVENDO™ S400 | 1-3 | 20 | ||||||||||||
LIVENDO™ S76 | 1-6 | 20 | ||||||||||||
LIVENDO™ BD100 | 2-4 | 20 | ||||||||||||
LIVENDO™ CREME DE LEVAIN | 5-15 | 5 | ||||||||||||
POLNOZRNATO RŽENO KISLO TESTO | 5-15 | 7,7 |
Starter LV1 omogoča pripravo edinstvenih droži in personaliziranih pekovskih izdelkov z zagotovljeno konstantno kakovostjo. Za izdelke, ki so pripravljeni iz droži s starterjem Livendo LV1, je značilna izrazita in bogata aroma po mlečni kislini. Livendo LV1 je enostaven za uporabo in omogoča pripravo droži v enem koraku.
Sestavine
Mlečnokislinske bakterije, kvasovke za pripravo kislega testa.
Doziranje
0,4-0,6 % glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)
Pakiranje
100 g vrečka
Rok uporabe
Najmanj 24 mesecev od datuma proizvodnje. Hranimo v originalni embalaži med -18°C in -25°C. (datum odtisnjen na embalaži).
Starter za kislo testo LV2 omogoča pripravo droži specifičnega karakterja in personaliziranih izdelkov. Zagotavlja odlično fermentacijsko moč in je idealen za pripravo baget, rustikalnega kruha in toasta. Livendo LV2 je enostaven za uporabo in omogoča pripravo droži v enem koraku.
Sestavine
Bio pšenična durum semolina, mlečnokislinske bakterije, kvasovke za pripravo kislega testa.
Doziranje
0,25-0,4 % glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)
Pakiranje
100 g vrečka
Rok uporabe
Najmanj 18 mesecev od datuma proizvodnje. Hranimo v originalni embalaži med -18 °C in -25 °C. (datum odtisnjen na embalaži) oziroma 12 mesecev, če ga hranimo pri +2 °do +6 °C.
Starter za droži LV4 omogoča pripravo pekovskih izdelkov z bogato in visoko razvito aromo po kislem testu ter prijetno kislost. Idealen je za pripravo rustikalnega, podeželskega ali rženega kruha ter aromatičnega belega kruha. Livendo LV4 je enostaven za uporabo in omogoča pripravo droži v enem koraku.
Sestavine
Bio durum pšenična semolina, bakterije kislega testa, kvasovke kislega testa.
Doziranje
0,25-0,4 % glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)
Pakiranje
100 g vrečka
Rok uporabe
Najmanj 12 mesecev od datuma proizvodnje. Hranimo v originalni embalaži med +2°C in +6°C. (datum odtisnjen na embalaži), ter 18 mesecev od datuma proizvodnje, če hranimo v originalni embalaži med -25°C in -18°C.
Starter LV5 omogoča pripravo droži in končnega pekovskega izdelka z izrazito mlečno in sadno noto ter noto kislega testa. Zagotavlja odlično fermentacijsko moč in je dealen za pripravo rustikalnega, podeželskega ali rženega kruha ter aromatičnega belega kruha. Starter LV5 je enostaven za uporabo in omogoča pripravo droži v enem koraku.
Sestavine
Pšenična moka, bakterije kislega testa, kvasovke kislega testa.
Doziranje
1 % glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)
Pakiranje
100 g vrečka
Rok uporabe
Najmanj 12 mesecev od datuma proizvodnje. Hranimo v originalni embalaži med -18°C in -25°C. (datum odtisnjen na embalaži).
LIVENDO S400 je neaktivno naravno kislo testo iz fermentirane ržene moke z značilnimi bakterijami za kisla testa.
Lastnosti Livenda S400:
Sestavine
Fermentirana ržena moka (naravno kislo testo, fermentirano z bakterijami Lactobacillus).
Doziranje
1-3% glede na količino moke (1 kg do 3 kg na 100 kg moke ali 18 g do 54 g na liter dodane vode).
Pakiranje
20 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
2 leti
Livendo S76 je neaktivno rženo kislo testo z zmanjšano kislostjo. Omogoča izdelavo novih pekarskih izdelkov posebnega bogatega okusa, daljše trajnosti in izboljšane strukture. Olajša in skrajša dolgotrajni postopek izdelave kislega testa. Kislo testo je vedno enako aromatično in enake kislinske stopnje ter razmerja med mlečno in ocetno kislino. Pekarski izdelki imajo izboljšan okus, aromo, podaljšano trajnost in svežino. Zelo primerno tudi za izdelavo vlečenega testa.
Sestavine
Rženo kislo testo, pridobljeno z naravno fermentacijo z mlečnokislinskimi bakterijami.
Doziranje
1-6% (1kg do 6kg na 100 kg moke)
Pakiranje
20 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
18 mesecev
Neaktivno pšenično durum kislo testo BD100:
Sestavine
Neaktivno pšenično durum kislo testo.
Doziranje
2-4% glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)
Pakiranje
20 kg vreča
Rok uporabe
12 mesecev
Crème de Levain je bio-certificirano tekoče aktivno kislo testo, pripravljeno za uporabo kot starter ali droži v zamesu. Zaradi aktivne komponente omogoča prav vsakemu peku proizvodnjo personaliziranega kruha z daljšim rokom uporabe. Skrbno izbrana flora droži Crème de Levain poskrbi za izredno visok nivo zakisovanja med pripravo kruha, kar zagotavlja edinstvene bogate arome po kislem testu. Crème de Levain je v tekoči obliki, kar omogoča lažje doziranje.
Sestavine
Mikroorganizmi (voda, bakterije, kvasovke), bio ržena moka, bio sladna pšenična moka, stabilizator: ksantan
Doziranje
5-15 % glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči).
Creme de levain je tekoč, zato je potrebno zmanjšati količino vode v zamesu za enako količino, kot je dodanega CDL-a.
Pakiranje
5 kg PET kanister
Rok uporabe
12 tednov pri skladiščenju na +0°C do +6°C.
Livendo® polnozrnate ržene droži so priravljeni iz polnozrnate ržene moke in omogočajo enostavno pripravo različnih vrhunskih pekovskih izdelkov.
Sestavine
Polnozrnata ržena moka (60 % kar pomeni 89 % vse moke v kislem testu), voda, ržena moka, starter kultura iz posebnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij
Doziranje
5-20% glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)
Pakiranje
7,5 kg v PP vedru z odpiralom
Rok uporabe
6 mesecev
Mediterrano so droži s podpisom blagovne znamke Livendo® na osnovi pšeničnega kislega testa z dodanimi značilnimi zelišči in začimbami Sredozemlja.
Sestavine
Stabilno pšenično kislo testo (voda, pšenična moka, sol (5,0 %), starter kulture za kislo testo iz kvasovk in bakterij), mešanica suhih zelišč in začimb (1,5%) (bazilika, česen, timijan, origano, poper), trpotec.
Doziranje
5-20% glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)
Pakiranje
10 kg v PP vedru z odpiralom
Rok uporabe
4 mesece