Kisla testa Livendo™ - Lesaffre Slovenija
18024
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18024,page-child,parent-pageid-45,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Kisla testa Livendo™

Pregled starterjev in kislih test

IME IZDELKA
DOZIRANJE GLEDE NA MOKO (%)
PAKIRANJE (KG)
STARTER
AKTIVNO KISLO TESTO
NEAKTIVNO KISLO TESTO
PŠENIČNO KISLO TESTO
RŽENO KISLO TESTO
DURUM KISLO TESTO
PIRINO KISLO TESTO
PRAH
TEKOČINA
PASTA
BIO CERTIFIKAT
BREZ ADITIVOV
LIVENDO™ LV1 0,4-0,6 0,1
LIVENDO™ LV4 0,4-0,6 0,1
LIVENDO™ S400 1-3 20
LIVENDO™ S76 1-6 20
LIVENDO™ BD100 2-4 20
LIVENDO™ CREME DE LEVAIN 5-15 5
POLNOZRNATO RŽENO KISLO TESTO 5-15 7,7

LIVENDO™ LV1

Starter LV1 omogoča pripravo edinstvenih droži in personaliziranih pekovskih izdelkov z zagotovljeno konstantno kakovostjo. Za izdelke, ki so pripravljeni iz droži s starterjem Livendo LV1, je značilna izrazita in bogata aroma po mlečni kislini. Livendo LV1 je enostaven za uporabo in omogoča pripravo droži v enem koraku.

Sestavine
Mlečnokislinske bakterije, kvasovke za pripravo kislega testa.

Doziranje
0,4-0,6 % glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)

Pakiranje
100 g vrečka

Rok uporabe
Najmanj 24 mesecev od datuma proizvodnje. Hranimo v originalni embalaži med -18°C in -25°C. (datum odtisnjen na embalaži).

LIVENDO™ LV2

Starter za kislo testo LV2 omogoča pripravo droži specifičnega karakterja in personaliziranih izdelkov. Zagotavlja odlično fermentacijsko moč in je idealen za pripravo baget, rustikalnega kruha in toasta. Livendo LV2 je enostaven za uporabo in omogoča pripravo droži v enem koraku.

Sestavine
Bio pšenična durum semolina, mlečnokislinske bakterije, kvasovke za pripravo kislega testa.

Doziranje
0,25-0,4 % glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)

Pakiranje
100 g vrečka

Rok uporabe
Najmanj 18 mesecev od datuma proizvodnje. Hranimo v originalni embalaži med -18 °C in -25 °C. (datum odtisnjen na embalaži) oziroma 12 mesecev, če ga hranimo pri +2 °do +6 °C.

LIVENDO™ LV4

Starter za droži LV4 omogoča pripravo pekovskih izdelkov z bogato in visoko razvito aromo po kislem testu ter prijetno kislost. Idealen je za pripravo rustikalnega, podeželskega ali rženega kruha ter aromatičnega belega kruha. Livendo LV4 je enostaven za uporabo in omogoča pripravo droži v enem koraku.

Sestavine
Bio durum pšenična semolina, bakterije kislega testa, kvasovke kislega testa.

Doziranje
0,25-0,4 % glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)

Pakiranje
100 g vrečka

Rok uporabe
Najmanj 12 mesecev od datuma proizvodnje. Hranimo v originalni embalaži med +2°C in +6°C. (datum odtisnjen na embalaži), ter 18 mesecev od datuma proizvodnje, če hranimo v originalni embalaži med -25°C in -18°C.

LIVENDO™ LV5

Starter LV5 omogoča pripravo droži in končnega pekovskega izdelka z izrazito mlečno in sadno noto ter noto kislega testa.  Zagotavlja odlično fermentacijsko moč in je dealen za pripravo rustikalnega, podeželskega ali rženega kruha ter aromatičnega belega kruha. Starter LV5 je enostaven za uporabo in omogoča pripravo droži v enem koraku.

Sestavine
Pšenična moka, bakterije kislega testa, kvasovke kislega testa.

Doziranje
1 % glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)

Pakiranje
100 g vrečka

Rok uporabe
Najmanj 12 mesecev od datuma proizvodnje. Hranimo v originalni embalaži med -18°C in -25°C. (datum odtisnjen na embalaži).

LIVENDO™ S400

LIVENDO S400 je neaktivno naravno kislo testo iz fermentirane ržene moke z značilnimi bakterijami za kisla testa.
Lastnosti Livenda S400:

  • izboljša okus kruha,
  • izboljša celoten videz kruha,
  • olajša oblikovanje testa,
  • predpriprava kislega testa ni potrebna,
  • izredno lahka uporaba za pripravo visoko kakovostnih vrst kruha.

Sestavine
Fermentirana ržena moka (naravno kislo testo, fermentirano z bakterijami Lactobacillus).

Doziranje
1-3% glede na količino moke (1 kg do 3 kg na 100 kg moke ali 18 g do 54 g na liter dodane vode).

Pakiranje
20 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
2 leti

LIVENDO™ S76

Livendo S76 je neaktivno rženo kislo testo z zmanjšano kislostjo. Omogoča izdelavo novih pekarskih izdelkov posebnega bogatega okusa, daljše trajnosti in izboljšane strukture. Olajša in skrajša dolgotrajni postopek izdelave kislega testa. Kislo testo je vedno enako aromatično in enake kislinske stopnje ter razmerja med mlečno in ocetno kislino. Pekarski izdelki imajo izboljšan okus, aromo, podaljšano trajnost in svežino. Zelo primerno tudi za izdelavo vlečenega testa.

Sestavine
Rženo kislo testo, pridobljeno z naravno fermentacijo z mlečnokislinskimi bakterijami.

Doziranje
1-6% (1kg do 6kg na 100 kg moke)

Pakiranje
20 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
18 mesecev

BD100™ NEAKTIVNO PŠENIČNO DURUM KISLO TESTO

Neaktivno pšenično durum kislo testo BD100:

  • izboljša vonj in okus kruha, svežino, izgled kruha ter strukturo sredice,
  • omogoča lažje oblikovanje.

Sestavine
Neaktivno pšenično durum kislo testo.

Doziranje
2-4% glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)

Pakiranje
20 kg vreča

Rok uporabe
12 mesecev

Bio certificira: ECOCERT F32600 FRANCIJA

LIVENDO™ BIO CREME DE LEVAIN

Crème de Levain je bio-certificirano tekoče aktivno kislo testo, pripravljeno za uporabo kot starter ali droži v zamesu. Zaradi aktivne komponente omogoča prav vsakemu peku proizvodnjo personaliziranega kruha z daljšim rokom uporabe. Skrbno izbrana flora droži Crème de Levain poskrbi za izredno visok nivo zakisovanja med pripravo kruha, kar zagotavlja edinstvene bogate arome po kislem testu. Crème de Levain je v tekoči obliki, kar omogoča lažje doziranje.

Sestavine
Mikroorganizmi (voda, bakterije, kvasovke), bio ržena moka, bio sladna pšenična moka, stabilizator: ksantan

Doziranje
5-15 % glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči).
Creme de levain je tekoč, zato je potrebno zmanjšati količino vode v zamesu za enako količino, kot je dodanega CDL-a.

Pakiranje
5 kg PET kanister

Rok uporabe
12 tednov pri skladiščenju na +0°C do +6°C.

POLNOZRNATO RŽENO KISLO TESTO

Livendo® polnozrnate ržene droži so priravljeni iz polnozrnate ržene moke in omogočajo enostavno pripravo različnih vrhunskih pekovskih izdelkov.

  • Narejeno iz kakovostne polnozrnate ržene moke in originalno izhodiščno kulturo
  • Pridelano s tradicionalnim postopkom počasne fermentacije
  • Kruhu daje bogat okus in aromo ter podaljšano svežino
  • Primerno za prilagodljivo in enostavno proizvodnjo kruha iz droži
  • Neaktivne; potrebno dodati aktivne droži in/ali kvas
  • Izboljša prebavljivost in prehransko vrednost kruha ter ga naravno konzervira
    proti plesni in nitkavosti

Sestavine
Polnozrnata ržena moka (60 % kar pomeni 89 % vse moke v kislem testu), voda, ržena moka, starter kultura iz posebnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij

Doziranje
5-20% glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)

Pakiranje
7,5 kg v PP vedru z odpiralom

Rok uporabe
6 mesecev

MEDITERRANO KISLO TESTO

Mediterrano so droži s podpisom blagovne znamke Livendo® na osnovi pšeničnega kislega testa z dodanimi značilnimi zelišči in začimbami Sredozemlja.

  • Popolna kombinacija skrbno izbranih zelišč in začimb (bazilika, timijan, origano, suhi česen, črni poper) za bogat okus in aromo
  • Pekovskim izdelkom doda nežen in prijeten okus ter aromo s pridihom Sredozemlja
  • Naravno podaljšuje svežino in rok trajanja končnega izdelka
  • Preprosta uporaba tako v manjših kot industrijskih pekarnah
  • Primerno za prilagodljivo in enostavno proizvodnjo kruha iz droži
  • Izboljšana tekstura končnih pekovskih izdelkov
  • Primerno za najrazličnejše pekovske izdelke (baguette, ciabatte, rustikalni hlebci, majhno pekovsko pecivo in prigrizki …)
  • Neaktivne; potrebno dodati aktivne droži in/ali kvas

Sestavine
Stabilno pšenično kislo testo (voda, pšenična moka, sol (5,0 %), starter kulture za kislo testo iz kvasovk in bakterij), mešanica suhih zelišč in začimb (1,5%) (bazilika, česen, timijan, origano, poper), trpotec.

Doziranje
5-20% glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)

Pakiranje
10 kg v PP vedru z odpiralom

Rok uporabe
4 mesece