IME IZDELKA
|
DOZIRANJE GLEDE NA MOKO (%)
|
PAKIRANJE (KG)
|
SPLOŠNI NAMEN
|
PEKOVSKO PECIVO
|
NEVZHAJANO ZAMRZNJENO
|
VZHAJANO ZAMRZNJENO
|
POLPEČENO ZAMRZNJENO
|
PREKINJENA FERMENTACIJA
|
BREZ ADITIVOV (E-ŠTEVILK)
|
BREZ EMULGATORJEV
|
PROTI PLESNI
|
PROTI NITKAVOSTI
|
ZA TEMNE KRUHE
|
PODALJŠANJE SVEŽINE
|
IZBOLJŠANJE MOKE
|
SPROŠČANJE TESTA
|
NADOMESTEK SOLI
|
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
SANOPAN | 0,4-0,6 | 25 | |||||||||||||||
NEGROPAN | 2-5 | 25 | |||||||||||||||
ASKOPAN | 0,03-0,05 | 10 | |||||||||||||||
GLUTOPAN | 2-4 | 25 | |||||||||||||||
GUSTAL | 0,7 | 20 | |||||||||||||||
BAKER’S BONUS RS190 | 0,1-0,3 | 25 | |||||||||||||||
MAGIMIX™ BOJAPAN | 1-2 | 25 | |||||||||||||||
MAGIMIX™ SOFT’N FRESH SANDWICH | 1 | 25 | |||||||||||||||
CROUSTILIS RDEČI | 1 | 10 | |||||||||||||||
CROUSTILIS RUMENI | 0,5 | 10 | |||||||||||||||
OXYGENE | 0,8-1 | 25 | |||||||||||||||
MAGIMIX™ *** | 1,5-3 | 25 | |||||||||||||||
MINUTNI KRUH | 2 | 25 | |||||||||||||||
MAGIMIX™ RUMENI | 0,3-0,5 | 25 | |||||||||||||||
MAGIMIX™ BAGUETTE | 1,5 | 25 | |||||||||||||||
MAGIMIX™ MODRI | 0,3-0,5 | 10 | |||||||||||||||
MAGIMIX™ ORANŽNI | 0,3-0,5 | 10 | |||||||||||||||
MAGIMIX™ RUBIN | 2-3 | 25 | |||||||||||||||
MAGIMIX™ RDEČI | 0,3 | 25 | |||||||||||||||
MAGIMIX™ SVETLO ZELENI*** | 1,7 | 10 | |||||||||||||||
SOLUBL’IN 1% RAZTOPINA | 1 | 10 | |||||||||||||||
AMIPAN T | 2 | 11 |
Sanopan je sredstvo je za preprečevanje staranja in kvarjenja kruha ter pekovskega peciva. Preprečuje nitkavost kruha, pojav, s katerim se še posebej pogosto srečujemo v toplih mesecih in ga povzroča Bacillus Subtilis. Sanopan ne moti fermentacije kvasa in ne spremeni okusa in vonja kruha.
Doziranje
0,4–0,6% glede na moko
Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
24 mesecev
Dodatek za izdelavo posebnih vrst temnega kruha iz mešanice pšenične in ržene moke Negropan:
Doziranje
2-5% na količino moke
Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
12 mesecev
Askopan je izboljševalec za kruh in pecivo v proizvodnji pekarskih izdelkov, ko se srečujemo s slabo kakovostjo moke:
Doziranje
0,03–0,05% glede na moko
Pakiranje
10 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
12 mesecev
Glutopan je dodatek za izboljšanje lastnosti mok, s katerim vplivamo na:
Doziranje
2-4% glede na moko
Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
12 mesecev
Naravni nadomestek soli, narejen na osnovi neaktivnega kvasa, ki učinkovito nadomešča sol v pekarski industriji. Ob uporabi Gustala ohranja testo reološke, pekovski izdelki pa senzorične lastnosti kljub 30% zmanjšanem vnosu soli v zames.
Doziranje
0,7% glede na moko
Pakiranje
20 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
Najmanj 12 mesecev
Magimix™ Resolt je izboljševalec, ki omogoča zmanjšanje vsebnosti soli v končnem izdelku do 30 % brez izgube okusa in arome.
Doziranje
2 % glede na moko
Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
Najmanj 12 mesecev
Baker’s bonus RS190 je neaktivni suhi kvas za pekarske procese, posebej prilagojen za rahljanje preveč žilavega testa. Z uporabo Baker’s bonusa se testo hitreje razvija in postaja bolj gladko, z njim uravnavamo »čvrstost« testa, naredimo ga bolj raztegljivega pri oblikovanju in vlečenju ter preprečimo trganje in krčenje testa pri oblikovanju.
Sestavine
Neaktivni suhi pekovski kvas (Saccharomyces cerevisiae) 100%.
Doziranje
0,1-0,3% (100 g do 300 g na 100 kg moke)
Pakiranje
Neto 25 kg v PE vreči
Rok uporabe
18 mesecev
Magimix Bojapan je dodatek za izdelavo posebnih vrst temnejši kruhov, ki zagotavlja:
Doziranje
1-2% glede na moko (1 do 2 kg Bojapana na 100 kg moke).
Pakiranje
25kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
12 mesecev
Soft’n fresh sandwich je dodatek za boljšo in trajnejšo svežino ter mehkobo sendvičev in pekovskega peciva, ki zagotavlja tudi:
Doziranje
1% na količino moke
Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
12 mesecev
Rdeči Croustilis je namenski izboljševalec za pekarske izdelke pri tehnologiji zadržane fermentacije, ki že vsebuje izboljševalec za volumen in stabilnost testa, zato ni potrebno dodajati dodatnega izboljševalca.
Doziranje
1% glede na moko
Pakiranje
10 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
24 mesecev
Rumeni Croustilis je namenski izboljševalec za pekarske izdelke pri tehnologiji zadržane fermentacije, ki:
Doziranje
0,5% glede na moko
Pakiranje
10 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
24 mesecev
Oxygene je izboljševalec brez aditivov za neposredno peko s krajšo fermentacijo, ki:
Uporaba izboljševalca Oxygen omogoča peko kruha in pekovskih izdelkov, ki jih lahko deklariramo »brez aditivov« in jim s tem omogočimo komuniciranje dodane vrednosti za vse tiste kupce, ki se želijo izogniti aditivom.
Doziranje
0,8-1% na količino moke (ali 800g do 1kg na 100kg moke ali 13-16g na 1l dodane vode).
Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
Najmanj 12 mesecev
Minutni kruh je patentiran sistem, ki kombinira proces peke kruha in specializiran izboljševalec, saj omogoča zamrzovanje delno pečenih izdelkov in njihovo dopeko v zelo kratkem času.
Preprečuje luščenje in pokanje skorje ter zagotavlja, da je izdelek ravno takšen, kot je pečen na tradicionalen neposreden način.
Doziranje
2% na količino moke
Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
24 mesecev
Rumeni Magimix je splošni izboljševalec za vse vrste kruha in peciva pri proizvodnji pekarskih izdelkov. Z uporabo rumenega Magimixa si olajšamo razvoj testa, ki se lahko hitro obdeluje in je zato zelo primeren za linijsko proizvodnjo kruha in peciva. Izdelki so večjega volumna, imajo bolj belo in lepšo sredico, so prijetnega vonja in okusa.
Doziranje
0,3–0,5% glede na moko
Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
12 mesecev
Magimix Baguette je posebni izboljševalec za izdelavo tradicionalnih francoskih baget, skladen s francoskimi pravili in določili glede tega značilnega francoskega kruha. Bagete, narejene na tradicionalen način z Magimix Baguette, imajo značilno obliko, izraženo aromo in okus ter lepo zlato-rumeno hrustljavo skorjo.
Z njegovo uporabo dobimo testo, ki se ga enostavno obdeluje, ima značilno strukturo in je stabilno med procesom fermentacije ter med pečenjem.
Doziranje
1,5% glede na moko
Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
12 mesecev
Že dolgo preizkušeni in priljubljeni izboljševalec modri Magimix je namenjen izdelavi vseh vrst kruha in peciva, katerega značilnost je odlična sestava, ki omogoča enostavno peko kakovostnih pekovskih izdelkov.
Doziranje
0,3–0,5% glede na moko
Pakiranje
10 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
24 mesecev
Rdeči Magimix je izboljševalec za vse vrste kruha in peciva, ki jih pripravljamo po neposrednem postopku peke. Z njegovo uporabo si olajšamo razvoj testa, ki se lažje obdeluje in je stabilno med fermentacijo. Zato je zelo primeren tudi za linijsko proizvodnjo kruha in peciva. Izdelki so večjega volumna, imajo bolj belo in lepšo sredico, so prijetnega vonja in okusa.
Doziranje
0,3% glede na moko
Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
12 mesecev
Solubl’In je inovativna rešitev oblike izboljševalca za kruh in pecivo, saj je v močno koncentrirani obliki, zato omogoča prihranke pri skladiščnem prostoru in manipulaciji in je še posebej primeren za industrijske uporabnike. Visoko koncentriran Solubl’in pred uporabo raztopimo v mešalni posodi, kar omogoča enakomerno in enostavno umešanje v testo.
Doziranje
1:19 za pripravo vodne raztopine, torej:
5 kg Solubl’in-a + 95 kg vode za pripravo 100 kg vodne raztopine
1% vodne raztopine glede na moko
(0,05% glede na moko)
Pakiranje
10 kg v troslojni vreči PE/papir
Rok uporabe
12 mesecev
Amipan T je sredstvo za preprečevanje kvarjenja (razvoja plesni) svežih predpakiranih pekarskih izdelkov in peciva.
Dodatno deluje Amipan T tudi pri podaljšanju svežine in okrepitvi arome pečenih izdelkov.
Pri temperaturah peke se ne razgrajuje in učinkovito ščiti izdelke pred razvojem plesni v predvidenem roku trajanja.
Doziranje
Do 2% glede na moko
Pakiranje
11 kg v PE kantici
Rok uporabe
183 dni