Zgodovina - Lesaffre Slovenija
17348
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17348,page-child,parent-pageid-17798,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Zgodovina

Več kot 165 let zgodovine Skupine Lesaffre, skoraj 20 let podružnica v Sloveniji

Podjetje Lesaffre je bilo kot družinska tovarna ustanovljeno na severu Francije leta 1853, skozi svojo več kot 165 dolgo zgodovino pa je družinsko podjetje zraslo v vodilno mednarodno skupino, ki iz generacije v generacijo nenehno prenaša svoje znanje in nenehno spodbuja inovacije. To prizadevanje za napredek je vodilo Skupino Lesaffre, da je iz Francije in Evrope svojo prisotnost zabeležilo v vseh celinah sveta in več kot osemdesetih podružnicah.

Družba Bonopan je bila kot hčerinska družba Skupine Lesaffre v Sloveniji ustanovljena leta 2001. Sprva šest zaposlenih je skrbelo za razvoj distribucije in oskrbo slovenskega trga z izdelki proizvodnega programa Skupine Lesaffre. Osrednjo pozornost je posvečalo oskrbi pekov in trgovin s svežim kvasom. Še v prvi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja so potrošniki kupovali kvas na grame, trgovci so rezali 500 gramske kocke na manjše koščke v velikosti po želji kupca. Zagotavljanje higienske neoporečnosti kvasa pa je narekovalo sprejetje zakona, ki je prepovedoval rezanje kvasa na manjše enote in s tem omejilo trgovanje z velikimi pakiranji ter spodbudilo uvedbo novih, malih pakirnih enot – kockic kvasa v velikosti enkratne uporabe gospodinjstev. Tako so bile prve kocke kvasa na slovenskem trgu prav 42g težke kocke kvasa Fala, ki je v tistem času prihajal v Slovenijo neposredno iz Francije. Danes proizvajajo kvas Fala na Madžarskem, tako tega, ki se uporablja v pekarstvu, kot gospodinjskega.

Pekovskemu kvasu blagovne znamke Fala in Di-go v obliki kock so se z razvojem dejavnosti pridružile druge različice kvasov: suhi kvas, drobljeni kvas v vrečah, zmrznjeni kvas, tekoči kvas, kvas za sladka testa in kvas za kisla testa. Prilagajanje ponudbe posebnim potrebam pekov predstavlja temeljno usmeritev podjetja, ki si na ta način trudi predstavljati vse novosti, ki so plod znanstvenega dela skupine strokovnjakov v oddelku R&R matične družbe.

Sčasoma je vedno večjo pozornost zahteval dopolnjujoči program za peke, saj se je linija izdelkov dopolnjevala, prilagajala potrebam in priložnostim. Status dobavitelja kvasa z vedno bogatejšo ponudbo dodatkov in izboljševalcev ni več ustrezal dejanski dejavnosti, kot bolj primeren opis se je zdel »kvas in pekovske rešitve«. Izboljševalcem, dodatkom in mešanicam za kruh ter pekovsko pecivo so se leta 2007 pridružile surovine za slaščičarstvo, nekaj teh iz proizvodnega programa Lesaffre, del pa iz linije zastopstva blagovne znamke Martin Braun.

Spreminjajočim razmeram na trgu je sledila tudi organizacija podjetja. S spremembo notranje organizacije in kadrovsko okrepitvijo smo omogočili izboljšanje medsebojnega sodelovanja s kupci, zagotovili nadaljnjo rast in širitev strokovnega znanja ter poudarek na inovacijah, s čimer nenehno skrbimo za uspešen prenos svetovnega znanja s področja pekarstva na slovenski trg ter strmenje k odličnosti naših storitev.