Nove droži s podpisom blagovne znamke Livendo
Družini kislih test s podpisom blagovne znamke Livendo sta se pridružila še dva izdelka, in sicer Livendo mediterrano in Livendo polnozrnato rženo kislo testo.
Strokovnjaki Skupine Lesaffre namreč nenehno iščejo nove rešitve in inovacije na podlagi desetletja trajajočih vlaganj v znanje o fermentaciji ter posledično razvoj novih vrst droži. Velik poudarek dajejo na razvoj novih arom in kombinacij okusov, da lahko vaši kupci uživajo v naravnih, a inovativnih in hkrati rustikalnih pekovskih izdelkih, vam pa omogočajo stabilnost in zanesljivost samega proizvodnega procesa. Pekovski izdelki, pripravljeni z Livendo mediterrano ali polnozrnatim rženim kislim testom se ponašajo z bogato, mamljivo aromo, polnim okusom, luknjičavo teksturo, podaljšano svežino in nenazadnje preprosto uporabo ter zanesljivo kakovostjo končnih izdelkov.
Livendo mediterrano
Mediterrano so droži s podpisom blagovne znamke Livendo na osnovi pšeničnega kislega testa z dodanimi značilnimi zelišči in začimbami Sredozemlja.
Glavne značilnosti izdelka:
• Pekovskim izdelkom doda nežen in prijeten okus ter aromo s pridihom Sredozemlja
• Naravno podaljšuje svežino in rok trajanja končnega izdelka
• Preprosta uporaba tako v manjših kot industrijskih pekarnah
• Primerno za prilagodljivo in enostavno proizvodnjo kruha iz droži
• Izboljšana tekstura končnih pekovskih izdelkov
• Primerno za najrazličnejše pekovske izdelke (baguette, ciabatte, rustikalni hlebci, majhno pekovsko pecivo in prigrizki, …)
Livendo polnozrnato rženo kislo testo
Livendo polnozrnate ržene droži prav tako podpisuje blagovna znamka Livendo, pripravljeni pa so iz polnozrnate ržene moke in omogočajo enostavno pripravo različnih vrhunskih pekovskih izdelkov.
Glavne značilnosti izdelka:
• Narejeno iz kakovostne polnozrnate ržene moke in originalno izhodiščno kulturo
• Pridelano s tradicionalnim postopkom počasne fermentacije
• Kruhu daje bogat okus in aromo ter podaljšano svežino
• Primerno za prilagodljivo in enostavno proizvodnjo kruha iz droži
• Neaktivne; potrebno dodati aktivne droži in/ali kvas
• Dolg rok trajanja kislega testa (6 mesecev), doseženo naravno in brez konzervansov
• Izboljša prebavljivost in prehransko vrednost kruha ter ga naravno konzervira proti plesni in nitkavosti.