Magimix Resolt - manj soli brez izgube okusa - Lesaffre Slovenija
18678
post-template-default,single,single-post,postid-18678,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Magimix Resolt – manj soli brez izgube okusa

Zahteva po zmanjšanju vnosa soli v telo se je začela pojavljati tako pri trgovcih kot končnih potrošnikih, proizvajalci pa moramo tem zahtevam, ki so za zdravje ključnega pomena, neizbežno slediti. Kljub temu pa potrošniki ne želimo uživati hrane, ki je zaradi manjše vsebnosti soli slabšega okusa in se na ta način odreči užitkom ob prehranjevanju.

Na podlagi teh zahtev so strokovnjaki v Skupini Lesaffre ustvarili izdelek Magimix Resolt, ki predstavlja inovacijo na področju solnih nadomestkov.

Gre za izboljševalec, ki omogoča zmanjšanje vsebnosti soli v končnem izdelku do 30 %, a  brez izgube okusa in arome.  

Ključne lastnosti izdelka Magimix Resolt:

  • Skrbno izbrane naravne sestavine, zaradi katerih je okus v končnem pekovskem izdelku kljub manjši vsebnosti soli bogat, soli pa potrošnik ne bo pogrešal (deaktivirani suhi kvas, sirotka v prahu in suho ječmenovo kislo testo)
  • Primeren tako za proizvodnjo v manjših kot industrijskih pekarnah
  • Odlična reologija in stabilnost testa
  • Končni izdelki se ponašajo s fino in enakomerno sredico
  • Trditev o “zmanjšani vsebnosti soli” se lahko uporabi za končni izdelek, pripravljeno z izdelkom Magimix Resolt po priporočenem receptu.