Lesaffre na kongresu mednarodnega pekarskega združenja AIBI





Pretekli vikend je potekal kongres mednarodnega pekarskega združenja AIBI, ki ga je tokrat gostila Gospodarska zbornica Slovenije na Bledu. Tudi letos je imela Skupina Lesaffre čast in priložnost sodelovati na dogodku, ki velja za najpomembnejšega med največjimi evropskimi pekarnami, kot zlati sponzor. Obiskovalci so prisluhnili zanimivim predavanjem najaktualnejših tematik in problematik, s katerimi se sooča pekarska industrija; od izzivov v času nebrzdane rasti cen i omejenosti virov, napovedi za prihodnost, novih načinov distribucije do inovacij in trendov v pekarstvu. Slednjo tematiko je pobliže razčlenil in predstavil Etienne Maillard, vodja razvoja in inovacij Ocea regije Skupine Lesaffre s prezentacijo Pekarstvo letos: odpornost, prilagoditev in inovativnost. Velik poudarek pa so sodelujoči iz Skupine Lesaffre dali tudi trajnostnim zavezam Skupine ter poudarili rešitve, ki so nastale kot odgovor na vse hujšo krizo pekarske industrije, v kateri smo se znašli in ki nas še čaka.
Poleg zanimivih in aktualnih tematik so si lahko obiskovalci ogledali tudi stojnice razstavljavcev in pokusili kruhe, pripravljene s kislimi testi in starterji Livendo, ki so imeli letos osrednjo vlogo med izdelki na razstavni mizi Skupine Lesaffre.