Lesaffre je odprl nov Baking center™, namenjen industrijskim strankam - Lesaffre Slovenija
18414
post-template-default,single,single-post,postid-18414,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Lesaffre je odprl nov Baking center™, namenjen industrijskim strankam

Med najnovejše in najbolj inovativne pridobitve skupine Lesaffre zagotovo spada nov Baking center™, ki je v celoti namenjen industrijski peki. Poslanstvo centra, ki je strateško lociran v osrčju Evrope, na Dunaju v Avstriji, je podpora industrijskim strankam skupine pri razvoju novih izdelkov in procesov. Uradno je bil odprt v torek, 9. aprila, v prisotnosti Antoina Bauleja, predsednika skupine Lesaffre.

Izboljšano strokovno znanje na področju industrije

Kot najnovejša pridobitev k mednarodni mreži več kot 40 Baking centrov po vsem svetu, je Baking center na Dunaju, ki deluje od začetka leta 2019, prvi center, ki je izključno namenjen industrijskim strankam skupine. Novi objekt bo podjetju Lesaffre omogočil izboljšanje storitev, ki jih ponuja svojim industrijskim strankam, in tako odprl pot pomembnim razvojnim priložnostim v Evropi.

“V našem novem Baking centru – primernem za testne preizkuse na industrijski ravni, svojim strankam in partnerjem nudimo priložnost, da izvajajo testne peke v naših objektih, kjer lahko simulirajo lastne pogoje in omejitve, ne da bi bila motena njihova lastna proizvodnja. To nam omogoča, da skupaj z njimi razvijemo prilagojene rešitve,” pravi Jérôme Lebriez, direktor Centralne in Vzhodne Evrope v podjetju Lesaffre.

Baking center se ponaša z najsodobnejšo testno industrijsko pekarno, ki vključuje štiri območja: območje za pripravo testa, oblikovalno območje, območje za hladno obdelavo z zamrzovalno celico s stisnjenim zrakom in nenazadnje območje za peko. Poleg tega je v centru prisoten tudi najsodobnejše opremljen laboratorij, namenjen podrobni senzorični analizi izdelkov in surovin ter laboratorijskemu ocenjevanju kakovosti končnih izdelkov (rok uporabnosti, konzerviranje, tekstura itd.). Objekti se razprostirajo na več kot 600 m².

Rast naših strank podpiramo z najsodobnejšo tehnologijo

Skupina Lesaffre, ki deluje v več kot 50 državah, iz dneva v dan nenehno vlaga v potencial in inovativne tehnologije za iskanje novih rešitev za potrebe svojih strank. “Inovacije so v genetskem zapisu podjetja in so eden ključnih dejavnikov za soočanje z izzivi, ki jih prinaša prihodnost. Našim strankam želimo pomagati z ustvarjanjem tehničnih in industrijskih rešitev, ki ustrezajo njihovim potrebam po inovacijah. Odprtje tega Baking centra v središču regije, ki igra tako pomembno vlogo v razvoju prehrambnih trendov, je bistvenega pomena za Lesaffre”, je dejal Antoine Baule, predsednik skupine Lesaffre.

Vzpostavitev tega Baking centra, ki je namenjen testnim pekam predvsem za industrijske kupce, je popolnoma v skladu s strateškimi prednostnimi nalogami podjetja Lesaffre v zvezi z inovacijami in storitvami za stranke.